Romantika (Turgut Özakman) 1


Romantika (Turgut Özakman)

Romantika, Turgut Özakman’ın, Korkma İnsancık Korkma’dan sonra, ikinci romanı.
Yine şaşırtıcı bir aşkın öyküsü, bir aşk güzellemesi. 1960-1987 dönemine özgü çalkantılar. Sürprizler, oyunlar, dönüşümlerle dolu, gizemli bir ilişkinin gizli tarihi. Kuşaklar arası çatışmalar. Renkli, ilginç, şaşırtıcı karakterler.Kıvrak, akıcı, neşeli bir dil, yalın bir üslup. Çok açılı bir anlatım tekniği, usta işi bir kurgu.
Konusu, kişileri, tekniği, kurgusu ile farklı bir roman.

”Aşk keyifli bir işemedir! Metabolizma hastalığıdır! Afyondur! Köleliktir! Yanılsamadır! Doğanın aldatmacasıdır! Aşk havuzunda kazlar yüzer. Yaşasın seks!”

”Kendinden başkasını sevmeyen, bedenini kutsayan, kafası yerine bilmemnesi ile düşünen birinin aşkı anlamasını, övmesini beklemenin, bir kurbağadan arya söylemesini istemek kadar gülünç olduğunu bilirim.”

”Sevene yılan bile dokunmaz. Bu büyük ve önemli sözü daha duymamış olabilirsin. Çünkü az önce uydurdum. Ama birgün kalbi olan herkesin, bu sözü benimseyeceğine inanıyorum.”

”Olayları özel bir yöntemle not ettim.Aklını çalıştırırsan kolayca çözebilirsin.’

Gerçekten de bu kadar çok baskı yapması bu kitabın hakkı. Çok severek okudum. İnanılmaz bir aşk hikayesi. Bence biraz daha uzatılsa da olurmuş, hemen bitiverdi. Tadı damağımda kaldı. Kitabı bitirdikten sonra birkaç yorum okudum sosyal medyada tesadüfen, doğal olarak konuya çok farklı yaklaşımlar olmuş. Ben çok beğenenlerdenim. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

  •   

Bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hakkında yorum “Romantika (Turgut Özakman)

  • İrfan Hanım

    “Şunu öğrendim. En ters olayın içinde bile bir güzellik çekirdeiği bulunuyor. Zamanı gelince çatlayıp açılıyor.”

    Yukarıda kitaptan küçücük bir alıntı. Dün bitti. 🙁 Ne güzel bir roman, ne kadar şık bir anlatım. Herkesin okumasını öneriyorum. Kızım çok beğendiğini söylemişti. Bende ona katılıyorum.