
Hayvan Çiftliği (George Orwell)
Beylik Çiftliği sahibi Mister Jones o gece kümesleri kilitledi, fakat pencereleri kapamayı unutacak kadar sarhoştu. Feneri sağa sola ışık salarak, kendisi de avluda yalpa vurarak, çizmelerini arka kapıda çıkardıktan ve kilerdeki bira fıçısından bir bardak daha doldurduktan sonra madam Jones’in horlamakta olduğ yatağa doğru sendeledi.
Yatak odasındaki ışık söner sönmez, bütün çiftlik binalarında bir hareket, bir telaş başgösterdi. Orta-beyaz-boğa-domuz mükafatını almış olan ihtiyar Major’un bir gece evvel görmüş olduğu garip rüyayı bütün hayvanlara söyleyeceği haberi o gün ağızdan ağıza dolaşmıştı. Mister Jones ortadan çekildikten sonra büyük ambarda bütün hayvanların toplanması kararlaştırılmıştı. Müsabakada Willingdon güzeli diye teşhir edilmiş olan, fakat daima ihtiyar Major diye anılan domuz boğasının hayvanlar arasında o kadar yüksek bir itibarı vardı ki, onu dinlemek için her hayvan uykusundan bir saat feda etmeye razıydı.
Bu meşhur kitabın ilk ili paragrafını yukarıda okudunuz. Kitap hakkında çok fazla yorum var. Benim fikrim her zaman geçerli olan her devirdeki güçlülerin tutumunu hicveden bir kitap. Okumadıysanız okuyun sıkılmazsınız….

Merhabalar,
Distopik romanlarıyla ünlenen İngiliz Yazar George Orwell’ın “Hayvan Çiftliği” romanından altını çizdiğim 20 muhteşem alıntıyı izniniz olursa sizinle de paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/george-orwellin-hayvan-ciftligi-romanindan-20-etkileyici-alinti/
Güzel okumalar dilerim,
edebiyatla ve sağlıcakla kalın.