
Tembel Kedi Josef (Yazan ve Çizen Franziska Biermann)
Kedi, kanepesini günde sadece bir kez, tuvalet ihtiyacını gidermek için zorunlu olarak terk ediyordu. Tuvalet bahçenin arka tarafında yani neredeyse dünyanın sonundaydı.
Kanepesinde sessiz sakin yaşamayı seven Tembel Kedi Josef, bir gün vücudunda pire olduğunu anlar. Neyse ki pireden kurtulmamın tek yolunun ona yeni bir konak bulmak olduğunu televizyondan öğrenmiştir. Şimdi yapması gereken tek şey, o iri vücudunu kaldırıp hayata karışmaktır.
Çocuk kitapları çok önemli. Daha bebekken çocuklara kitap almak, ellerine vermek, kısa kısa onlara okuyup resimlere ve yazılara bakmalarını sağlamak gerekli. Böylece çocuklar, kitapların çok özel dünyalarına renk, heyecan ve bilgi kattığını fark ederler. Çocuklarınıza kitap almalısınız.
Hep Kitabın çocuk kitaplarını torunum çok seviyor. İlginç olan ben de severek okuyorum. Çocuklar kitaplarla ilgilenmeliler. Okumasalar (okutmasalar) bile boyama kitapları veya kes yapıştır kitapları gözlerinin önünde ulaşabilecekleri yerlerde bulundurulmalı.
