Mükemmel Erkek Yok (Valerie Frankel) 1


 

Mükemmel Erkek Yok (Valerie Frankel)

Kadının biri, ıssız bir sahilde yürürken, tesdüfen pirinçten yapılmış bir lamba bulmuş. Yerden alıp, ovalamaya başlamış. Birdenbire ortaya bir cin çıkmış.

Cin “Ben bu lambanın ciniyim. Bir dilekte bulun ve hemen yerine getireyim,” demiş.

Kadın şaşkınlıkla sormuş: “Sadece bir tane mi? Üç hakkım yok mu?”

“Benim sihrim o kadar güçlüdür ki, sadece bir tane dilemen yeter,” demiş cin.

Kadın hiç tereddüt etmeden, “Otdoğu’da barış istiyorum,” demiş. Her nasılsa çantasında bögenin bir de haritası varmış. “İşte, bak,” demiş, “Şu an için ve sonsuza kadar bu ülkelerin birbirleriyle kavga etmeyi bırakmalarını istiyorum.”

Cin haritaya bakmış ve şöyle demiş: “Ama onla binlerce yıldır savaştalar. İyiyim dediysem de o kadar değil. Başka bir dilekte bulun.”

Kadın bir süre düşünmüş ve “Mükemmel bir erkrkle tanışıp, evlenmek istiyorum. Düşünceli, komik, muhteşem, sıcak, çekici, sadık, uyuşturucu kullanmayan, az içki içen, sigara içmeyen, ilginç ve yüksekmaaşlı bir işi olan, çocukları ve seyahat etmeyi seven, iyi yemek yapan, evi süpürmekten gocunmayacak, kotla harika görünen ve beni dünyadaki tek kadınmışım gibi hissettirecek biri olmalı. Dileğim bu,” demiş.

Cin, derin bir iç geçirdikten sonra, “Ver şu haritayı da bir daha bakayım,” demiş. 🙂


Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hakkında yorum “Mükemmel Erkek Yok (Valerie Frankel)

  • Rüveyde

    Popüler kültürde bilindik hikayelerden yapılan filmler gibi. Hem tanıdık daha önce okumuşsun gibi, hem sürükleyici merakla okumaya devam ettiğin, sonunu tahmin edip öyle olmasın dediğin tatlı ve burnunu sızlatan bir kitap Mükemmel Erkek Yok!